profile
viewpoint

Ask questions(Not Finding Nexia Thermostat) {Using SmartThings Hub and HOOBS but Nexia Thermostat Isn't showing Up on HomeKit}

Verify the following before opening an trouble issue

Go over all the following points, and put an x in all the boxes that apply. If you're unsure about any of these, don't hesitate to ask. We're here to help!

  • [X] That OAuth is Enabled for the SmartApp under the IDE.
  • [X] The SmartApp and Device Handler are using the latest code available.
  • [X] That Both the SmartApps and Device Handlers have been Published for You in the IDE.

About Your Setup

  • How many devices are detected?: GE fan (Z-wave) and Nexia thermostat are being detected in SmartThings app (using SmartThings Hub) but only GE Fan is showing up on HomeKit app
  • Mobile App Version(Not required):
  • SmartApp Version: SMartThings App Version 1.6.57
  • Device Handler Version: Not sure what this is?
  • Homebridge Version: Homebridge v2 Version v2.3.3 Plugin v2.3.4
  • NodeJS Version: 12.19.0

Expected Behavior

I should be able to control thermostat from Homekit app

Current Behavior

**Without SmartThings Hub, only using HOOBS I was able to connect and control all Kasa light switches, myQ garage, Ring cameras and Ring alarm to HomeKit app. HOOBS doesn't have a Nexia nor Z-Wave certified plugin but they mentioned that I should get a SmartThings Hub to connect my Nexia Thermostat. My Nexia Thermostat is a hub that also connects the GE fan switch. When I purchased and connected the SmartThings Hub, I was also able to see and control the GE fan but not Nexia. I can control and see the Nexia thermostat on SmartThings app, just not Homekit. logs.txt **

Steps to Reproduce (for bugs)

Provide a link to a live example, or an unambiguous set of steps to reproduce this bug. Include code to reproduce, if relevant

Context

**I downloaded all the Nexia and Z-Wave plugins from HOOBS but nothing is working for my Nexia Thermostat. Providing context helps us come up with a solution that is most useful in the real world


Log attached.

tonesto7/homebridge-smartthings

Answer questions arrmo

Actually, I just went in to the SmartThings IDE, and interestingly enough, the device type here show as placeholder => thinking that may be the issue. Any idea what to set it to? There are quite a few thermostats to choose from 😆

Thanks!

useful!
source:https://uonfu.com/
Github User Rank List